Temizlik şirketi seçerken dikkat etmeniz gereken 5 önemli kural



Temizlik-01.jpg

Temizlik şirketi seçerken dikkat etmeniz gereken 5 önemli kural

İşlerinizin bir kısmını taşeron firmalara ya da kişilere yaptırmak, hayatın sosyal ağırlığını bir nebze de olsa hafifletecektir. Ancak, bunu yaparken yanlışa düşmemek ve bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekir. Temizlik şirketi ya da personel seçiminde göstereceğiniz titizlik hem sizin hem de ailenizin sağlığı açısından büyük önem taşır. O nedenle uzmanların önerilerine kulak vermenizi öneriyoruz. İşte, en çok gereksinim duyacağınız 10 önemli kural.

  1. Çalışmayı planladığınız temizlik şirketinin kurumsal yapısını inceleyin. Web sitesi ya da web sitesinde iletişim bilgileri eksik yazılmış olan işletmelerle işbirliği içine girmemeye özen gösterin.

  2. Basit de olsa, mutlaka sözleşmeli olarak çalışın. Ciddiyet sahibi işletmelerde yapılacak hizmetler doküman halinde müşteriye sunulur ve kaşe/imza ile taahhüt altına alınır. Sözleşme veya en azından şirketin kurumsal e-posta adresi üzerinden taahhüt koşullarını oluşturmadan ödeme gerçekleştirmeyin.

  3. Temizlik şirketi ile yapacağınız görüşmede gönderecekleri personel ile alakalı evvelce bilgi talebinde bulunun. Talep edeceğiniz bilgiler, gelecek personelin isim ve şirketteki konum bilgileri olmalıdır. Personeli içeri almadan önce, gerekli kontrolleri yapmayı ihmal etmeyin.

  4. Temizlik şirketi ile görüşürken kullanılan ürünler hakkında bilgi almayı ihmal etmeyin. Keza, söz konusu ürünlerin orijinal olup olmadığını kontrol edeceğinizi mutlaka belirtin. Zira merdiven altı firmalarda üretilen birçok deterjan yüksek oranda kanserojen risk taşımaktadır. Yapılan temizliğin ardından, istenmeyen olası sağlık sorunlarına karşı en başından tedbirli davranın.

  5. İlk kez çalıştığınız bir firma ise personeli yakın takibe alın. Zira iş yapılıp para teslim edildikten sonra fark edeceğiniz eksik hizmete ilişkin hak sahibi olsanız bile hakkınızı almakta zorlanabilirsiniz. Gönderilen personelin işçiliğini beğenmediğiniz takdirde, firmayı anında durumdan haberdar etmekten kaçınmayın.

Sosyal Medyamız