Sağlığınız İçin Bunlara Dikkat Edin



sagliginiz-icin-bunlara-dikkat-edin.jpg

Sağlığınız İçin Bunlara Dikkat Edin

Sağlığınız İçin Bunlara Dikkat Edin

  Temizlik denince akla ile gelen el yıkamaktır. Ancak, birçok kez gerek koşulların uygun olmayışından gerekse ihmalkarlık sebebiyle bu durumu es geçeriz. Oysa küçük bir ihmalkarlık, bakın nelere mal olabiliyor.

  • Öncelikle umumi alanlarda ihtiyaç giderdikten ve ellerinizi yıkadıktan sonra kapıyı asla tokmağından ya da kolundan peçetesiz halde tutarak açmayın. El yıkama alışkanlığının zayıf olduğu toplumlarda en büyük virüs yayılımı bu vb. şekilde yayılım gösterir.
  • Sabun erime ve kendini sürekli yenileme özelliği ile masum gibi görünse de özellikle salgına odaklı hastalıkların virüslerini üzerinde taşımada ustadır. Sizden önceki kişinin izlerini su altında gidermeden asla yüzünüzde kullanmayın.
  • Mikropların bir başka can dostu da kağıt paralardır. Elinizi bir kez sürdüğünüzde bir daha asla yüzünüze dokunmamanız gerekir. Zira kağıt paraların üzerinde bilinen ya da bilinmeyen çok sayıda virüs bulunur ve bunlar bulaşıcı nitelikte olabilir.
  • Tokalaşmak medeniyettir. Ancak herkesle tokalaşmanız gerekmez. Bu durum, sizin veya karşınızdakinin aleyhine sonuç doğurabilir. Mesela ekmek fırınındaki usta ile tokalaşırsanız, elinizde bulunan mikroplar ona geçecektir ve üretime yansıyacaktır.
  • Türk toplumu öpmeyi sever. Dostlarımızı öperiz, sevdiklerimizi öperiz, bebekleri öperiz. Ancak, bu kadar çok öpmenin yaratacağı handikapları asla düşünmeyiz. Unutmayın ki, en menem virüsler tükürükle ya da salya ile bulaşır. En azından yaşı genç bireyleri öperken ya da elinizi öptürürken durumdan imtina edin ve hijyen kurallarını hiçe saymayın.

Sosyal Medyamız